sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Synttäripussukka!

Tärkeä ja inspiroiva työkaveri täytti pyöreitä vuosia, mutta en päässyt juhliin (ystävän häät osuivat samaan päivään). Lähetin kuitenkin toisen työkaverin matkassa lahjaksi pussukan, joka luullakseni on synttärisankarin värinen ja näköinen.

kuva 681

Tämä on tehty Hipun ohjeella, jota olen jo jonkin aikaa halunnut testata. Hyvin toimi ja pussukasta tuli varsin kiva.

kuva 684

Kankaiksi valitsin yksiväristä pellavaa ja kuviollista puuvillaa, söpöillä napeilla ja pitsillä höystettynä. Toivon mukaan pussukka pääsee käyttöön tavalla tai toisella :)




maanantai 24. syyskuuta 2012

Leppäkerttu lennähti

kuva 679

Tein leppäkerttu-paidan. Se sopii hyvin blogin nimeen ja pilkut on kaikin puolin kivoja. 

Kaava on Joka tyypin kaavakirjasta raglanpaita venepääntiellä. Siitä tuli hyvin istuva ja kiva peruspaita. Trikookankaat ja resorit Eurokankaasta. Punainen on palalaarilöytö, josta ei riittänytkään hihoiksi asti joten ostin sitten ihan pakalta tuota ruskeaa pilkkua. 

kuva 678

Opettelin samalla tekemään applikointeja. Sitä varten tilasin Roayl-tuotteelta applikointi-starttipaketin. Mukana tuli selkeät ohjeet sekä tarvittavat liima-ja tukikankaat. Leppäkerttu-kuvan löysin googlaamalla. 

Ensimmäiseksi yritelmäksi applikaatiosta tuli aika kiva. Seuraavalla kerralla laitan heti alkuun pistonpituuden säädöksi 0 (nyt oli aluksi 0,5 ja se oli liian paljon). Uudet viritelmät syyhyttävät jo sormia... :)




sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kietaisumekko

Tein itselleni ihan oikean vaatteen! Muistan kuinka joskus vuosi sitten katselin tätä ohjetta ja mietin, että "ehkä sitten joskus...". Kyllä nyt on hyvä mieli :) Mekko oli kaiken lisäksi enemmänkin työläs kuin vaikea tehdä. Kaavanosia oli monta ja liukas/laskeutuva kangas ei olisi millään halunnut pysyä paikallaan leikkausvaiheessa (lopulta teippasin sen lattiaan kiinni).

kuva 666b

Kangas on Eurokankaan palalaarin löytö. Olin ihastellut samantyyppisiä kuoseja kauppojen mekoissa, ihan mun värejä vielä kaiken lisäksi. Ohje on Modasta 3/2008. Lisäsin mekkoon yksinkertaiset taskut, koska taskut ovat vaan mahtavia.

kuva 667

Tämä kietaisumekko on yksi syy siihen miksi halusin opetella ompelemaan. Voin tehdä tällaisia istuvia ja omantyylisiä perusvaatteita haluamillani yksityiskohdilla. Ja nyt kun kaavat ovat olemassa voin tehdä tästä mekosta niin monta eriväristä versiota kuin haluan. Huzaa!

Malliposeeraus... :D



maanantai 10. syyskuuta 2012

Tilkkutäkki!

Jesjesjesjes! Vihdoin sain valmiiksi elämäni ensimmäisen tilkkutäkin! Se on lojunut melkein valmiina jo hyvän aikaa, reunuksen ompeleminen käsin nurjalle puolelle ei jostain syystä oikein inspannut kesähelteillä...

kuva 071

Olen tästä kyllä aika ylpeä, vaikka siinä onkin ruttunsa ja virheensä. Mutta eikös jotain parannettavaa pidä jättää seuraavalle kerralle? Ja voin kuvitella, että täkkiin on aika makoisaa kääriytyä talven pakkasiltoina. 

kuva 072

Muutamia faktoja täkistä... kokoa sillä on n.220 x 170cm eli riittää hyvin parisängyn peitoksi. Kaikki kankaat ovat Eurokankaan puuvilloja, mutta ainoastaan taustakangas on ostettu juuri täkkiä varten. Välissä on keskipaksua vanua (EK:sta).

kuva 074

Ohje löytyi lehdestä Quilt Almanac 2012 nimellä First Blush. Lehdessä se oli merkitty aloittelijalle sopivaksi ja ohjeet olivatkin hyvin selkeät (mikä on kyllä ylipäänsä tyypillistä englanninkielisille lehdille).

Seuraavaksi haluaisin tehdä hiukan erityyppisen tilkkutäkin...ehkä sellaisen jossa käytetään applikaatioita. Tilkkuilu on niin ihanan vapaata ja luovaa puuhaa! 





sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Synttärilahjomuksia 1-vuotiaalle

Lauantaina juhlittiin 1-vuotiaan kummityttöni synttäreitä. Olin jo kauan sitten bongannut Sömnadsmagasin-lehdestä (1/2012) söpön haalarin, jonka halusin kummitytölle ommella. Sattumalta onnistuin hankkimaan FB:n kangashamstereista myös sitä samaa lintukangasta, jota lehdessäkin oli käytetty. Söpöyttä!

kuva 651

kuva 654

Tämä on ensimmäinen vaate, jonka olen ommellut trikookankaasta. Jonkun verran aikaa menikin ohjeen ja työvaiheiden pohdiskeluun sekä ommelten säätämiseen. Ihan liian paljon aikaa tuhraantui kaksoisneulan kanssa säätämiseen enkä silti ikinä saanut ommelta siistiksi (vaikka jouduin siinä välissä vielä hankkimaan uuden puolakotelonkin...). Lopulta luovutin ja ompelin kauluksen tavallisella neulalla ja hihansuut kolmiaskel-siksakilla.Olen tyytyväinen!

kuva 652

Haara-osa on kiinni neppareilla vaipanvaihdon helpottamiseksi. Tämä tuonee erityisesti iloa kummitytön isälle, jonka mielestä "nepparit ovat paholaisen keksintö". Iloa se toi myös minulle, koska Prymin nepparipihtien käyttäminen on vaan niin todella hauskaa! 

kuva 653

Samaan pakettiin haalarin kanssa pääsi neuletakki, jota olen pikkuhiljaa neulonut jo jonkin aikaa. Siitä tuli ihana, vaikka raidat tarkoittavatkin miljoonaa pääteltävää langanpäätä. Langat olen värjännyt itse, kun olemme parin ystävän kanssa viettäneet kasvivärjäysviikonloppuja (ystävät ovat kummitytön äiti ja toinen kummitäti). Keltainen on värjätty kanervalla, vihreänruskea sipulilla ja punainen krapilla. Luonnonvärit hehkuvat upeasti syysvalossa ja sopivat loistavasti yhteen kummitytön punertavien hiusten kanssa.

kuva 646

Kuvassa neuletakkia esittelee synttärinalle, jolla on sama vaatekoko kuin kummitytöllä :)
Lisätietoja neuletakista Ravelryssä.