tiistai 26. helmikuuta 2013

Uusi ompelupöytä tekee onnellisen ompelijan

008


Ai että :) Iskä teki mulle ihan oman ompelupöydän mittatilaustyönä. Se sopii täydellisesti kooltaan ja väreiltään tuohon olohuoneen nurkkaan (telkkarin viereen kuten kuvasta näkyy). Tykkään tästä ihan täysillä ja on ihanaa kun kaikki on omalla paikallaan! Pöydällä on tilaa myös tulevalle saumurille (tällä hetkellä tilaa vie Big Shot-leikkuri).


003


Pöydän alle ostin kolme halpaa Ikea-laatikkoa kankaiden säilytystä varten. Pussissa lisäksi on joitakin vaatekankaita, jotka odottavat jonossa ompeluun pääsyä. Voitte varmaan kuvitella ne epämääräiset kasat joita kämppä oli täynnä ennen tätä järjestelyä...


005


Erityistoiveena pyysin isää tekemään pöytään vetolaatikon. Se on vielä vähän järjestelemättä, mutta on mukavaa kun neulat ja ompelulangat ovat omalla paikallaan. Kahden kissan taloudessa niiden on parasta olla jossain piilossa.

004


Pöydän reunassa on kaksi pöllö-koristeleikkausta kuvastamassa viisautta ja luovuutta (... jos oikein muistan). Isä meinasi tehdä myös muurahaisen kuvastamaan ahkeruutta, mutta se jäi sitten lopulta pois. Hyvä niin...ahkeruus ei ole niitä asioita, joista olen erityisen tunnettu ;)

009

Pöydän päällä lojuvat tällä hetkellä jo ennen joulua aloittamani jämätilkku-projektit. En ole vielä saanut päätettyä mitä näistä lopulta tulee. Ehdotuksia otetaan vastaan!




maanantai 11. helmikuuta 2013

Blogin paluu!

Erinäisistä syistä johtuen (esim. tietokoneen hajoaminen) blogi on ollut vähän tauolla, mutta täällä ollaan taas. Jeejee! Toivon mukaan bloggailu pääsee taas vauhtiin. Nyt joka tapauksessa muutama kuva tauon aikana syntyneistä ompeluksista...

DSC05679


Mooshy belly bunny syntyi nettiohjeella lahjaksi kummitytölle FB:n kangashamstereista hommatuista trikookankaan paloista. Se meni osaksi koko perheen piristyspakettia, johon kuului myös luettavaa äiskälle&iskälle. Nopea ja söpö ompelus tämä!

kuva 730


Tämä laukkukokeilu meni ystävälle joululahjaksi. Sisällä on myös pari taskua, mutta niistä ei tullut otettua kuvia. Kiva pikkulaukku tästä tuli ja ohje oli varsin selkeä. Kankaat ovat Eurokankaasta, ohje täältä.


kuva 741


Tämä jumpsuit on täsmälleen samanlainen kuin viimeksi tekemäni sininen pöllöhaalari. Eli Ottobren 4/2012 ohjeella koossa 62cm. Tämäkin kangas on kangashamstereista peräisin. Toinen yritys sujui paremmin kuin ensimmäinen, varsinkin vetoketjukaitaleen osalta. Etukappaleiden pöllörivitkin osuvat yhteen ihan sattumalta, en tajunnut yhtään kiinnittää asiaan huomiota kankaita leikatessani. Joskus onnistaa! :)
 
kuva 739

Tämä viininpuna-valkoinen pöllöhaalari meni lahjaksi ystävän marraskuussa syntyneelle vauvalle. 

Yksi joululahja on vielä jäänyt valokuvaamatta ja esittelyyn on myös tulossa upouusi ompelupöytäni! Lisäksi olen leikannut kaavat elämäni ensimmäistä takkia varten, nähtäväksi jää millaista jälkeä siitä tulee. Kiitos kommenteista niitä jättäneille, kohdataan taas:)