sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tilkkuja leikkeihin

Eilen olin juhlimassa veljenpojan 5v-synttäreitä ja vauhdikkaat juhlat olikin (lahjaksi tuli mm. skeittilauta). Itse olin askaroinut lahjan, joka ensi näkemältä ilahduttaa varmaankin enemmän äitiä ja isää kuin 5-vuotiasta huliviliä :)

007


Tämä on siis leikkialusta, jonka saa nyörin avulla vedettyä kasaan säilytyspussukaksi. Halkaisijaa on reilun metrin, joten siihen mahtuu jo levittämään isommatkin leikit. Leikin jälkeen legot/rakennuspalikat/pikkuautot tai mitkä vaan säilyvät siististi pussissa.

001


Alustan toinen puoli muodostuu tilkkukaistaleista, joita on yhteensä 44. Siinä on mukana äidin vanhaa 70-luvun verhoa, erilaisia jämäkankaiden paloja ja tilkkuiluun ostamiani kangaspaloja. Tilkkuilussa kivointa on sommitella kankaita yhteen ja etsiä sopivaa värimaailmaa! Alustan sisäpuolen kankaan olen huutanut FB:n kangashamstereista, se on mukavasti kulunutta vintage-lastenkangasta (samasta kankaasti leikkasin myös tuon keskiympyrän).

003

Kivointa oli tämä sulkumekanismin askarointi. Kiinnitin 22 rengasta Prymin nepparipihdeillä ja niiden käyttöhän on tunnetusti kivaa. Nyöri ja lukko-osa pitävät pussin kasassa.


005


Tämä on jälleen blogiohje. Siellä ehdotetaan, että tällä samalla mallilla voisi tehdä myös esim. joulukuuselle alustan. Täytyy pitää mielessä, sillä tämä oli kiva ja kohtuullisen nopea tehdä.