torstai 3. lokakuuta 2013

Alkusyksyn askarteluraportti

Syksyn mittaan olen väkerrellyt askartelukurssilla tällaisia tuotoksia:

laatikko


Tällaiseen säilytyslaatikkoideaan törmäsin netissä. Omani on tyyliltään aika erilainen, mutta perusidea laatikosta ja vessapaperirullista on ennallaan. Kiva laatikko on viime jouluna tullut lahjaksi ja sisältänyt silloin kynttilä-lahjapakkauksen. Laatikko oli mieluisa jo valmiiksi, joten tuunaukseen riitti hieman maalia ja söpöisää pitsinauhaa. Kynät ja pensselit ovat tässä hyvin järjestyksessä ja tilaakin jäi vielä tyhjäksi.

emalikoru

Pusukuvio on emaloitu uunissa levittämällä metallipohjalle emalointijauhetta. Aika kiva siitä tuli kyllä! Koru siitä tuli mustien helmien ja vahanauhan kera, tykkään tästä! En tosin tiedä aionko emalointia sen enempää harrastaa, vaikutti aika välineurheilulta.

lintunapit

Viimeisimpänä testauksessa oli kutistemuovi, jota olenkin jo jonkin aikaa halunnut päästä kokeilemaan. Tässä siis erilaisia koevedoksia, ensimmäisenä neljän lintunapin sarja. Muovi näissä kaikissa on Tiimarista ostettua läpinäkyvää kutistemuovia ja leimasinmusteena Stazon-mustetta. Hieman näitä lintusia on tussilla väriteltykin, mutta väri näkyy oikeastaan vain valoa vasten katsellessa. Ihan söpöisät napit niistä silti tuli, jatkan harjoituksia.

palapelit ja pitsi

Toisena kokeiluna palapeli-paloja, jotka näyttävät mustilta tumman tussivärityksen vuoksi. Näistä voisi tehdä vaikka korvikset. Pitsileimasimella tuli pikkuinen palanen, jota ajattelin riipukseksi.

pitsi

Pitsikuvio erottuu kyllä hämmästyttävän selkeänä tässä palassa. Laitoin reiät molempiin reunoihin, jotta pala voi riipuksena ollessa roikkua suorana keskellä. Kaikki reiät on tehty reikäpihdeillä, jotka toimivat kyllä kutistemuovin kanssa todella huonosti. Kädet olivat illan päätteeksi hellänä kun ihan tosissaan sai puristaa. Ilmeisesti ihan tavallinen rei'itin voisi sopia tähän hommaan hyvin.

filigraanisydän

Tämä sydänkuvio oli kurssilla suosittu eikä ihme, koska todella kaunis ja sievä riipushan siitä tuli. Ei oikein pääse edes näissä kuvissa oikeuksiinsa, läpinäkyvän muovin kanssa kuvio näyttää ihan filigraanilta.

kukkanukke
  
Lopuksi viimeinen kokeilu ja oma suosikki. Sovitusnukke-kuvio on leikattu kutistemuovista BigShot-leikkurilla ja yläosaan leimattu tuo kuvio. Tässäkin on olkapäissä reiät tasaista ripustusta varten. Jos ja kun löydän tähän haluamani ketjun niin tästä tulee ehkä uusi suosikkikoruni. Ainoa huoli on se, että tuo ohut jalka ei kestä huoletonta käsittelyäni ja napsahtaa poikki... Toisaalta nämä kutistemuovi-jutut ovat niin nopeita, että äkkiäkös sitä uuden tekee!

2 kommenttia:

  1. Ai kutistemuovia voi kuvioida leimasimellakin, jännää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvin toimii ainakin tuolla Stazeon-musteella. Kaikilla musteilla ei onnistu.

      Poista