tiistai 14. elokuuta 2012

Kesälomahumppa

Kesän aikana olen tehnyt vaikka mitä muuta, mutta käsitöitä aika vähän. Kummitytön synttärilahjaksi ompelin kuitenkin kaksi pientä mekkosta, joten söpöjä lapsi-kuvia luvassa. 
  

kuva 644B

Ohjeena on supersuosion saavuttanut Jungle Stripes (Ottobre 3/12), josta moni on tehnyt aikuisten tunikoitakin. 9-vuotiaalle kummitytölle tein nämä koossa 134cm Eurokankaan puuvilloista. Sopivat olivat, joten kannatti kysyä kummitytön äidiltä kokoneuvoa :)

kuva 645

Mekon ohjeessa on kaula-aukon ympärillä pienet rypytykset, mutta jätin ne pois vihreästä mekosta. Ajatukseni juoksi jotenkin niin, että vihreä mekko on rentoon arkikäyttöön ja kukkaversio pitseineen juhlavampaan meininkiin. Näin jälkikäteen ajatellen olisin hyvin ne rypytykset voinut tehdä vihreäänkin mekkoon, ei sitä eroa juuri päälle päin huomaa.

kuva 011b
kuva 642

Kukkamekon pitsin olen joskus ostanut kirpparilta ja se sopikin tähän aika kivasti ruusukuvioineen.

kuva 026

Viimeisellä kesälomaviikolla kummityttö kävi vielä luonani kylässä. Särkänniemen lisäksi askartelimme ja ompelimme, kummityttö on innostunut samoista puuhista kuin minäkin. Allaolevan pehmokoiran ja pienen kassin kummityttö ompeli pienellä avustuksella tarkasti ja huolellisesti. Koiran kaavat SK 5-6/12. 

kuva 020b

Nyt on taas edessä ihana arki ja elokuun hämärät illat. Oi kotoilun ihanuutta!8 kommenttia:

 1. Ihanat kankaat on mekoissa. Ja aivan herttainen tuo kummitytön tekemä koira, onpa hienoa, että teillä on yhteinen harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummitytön keskittymiskyky yllätti mut kyllä...ei olisi itsestäni ollut tuohon 9-vuotiaana:P

   Poista
 2. Taitavia tyttöjä, sinä ja kummityttösi. Tuo mekkokaava näyttää sellaiselta, että taidan sillä hurauttaa kaverin tytöille mekot, sitten joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kaavaa! Rento ja nopea ommella:)

   Poista
 3. Kauniita mekkoja ja pitsi on hieno yksityiskohta! Kivaa kun olet touhuillut kummitytön kanssa, mulla on muutaman kuukauden ikäinen kummipoika, toivoa sopii että saan joskus opettaa hänelle käsitöitä. :P Vaikka eihän sitä koskaan tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tiedä, jostakin se täytyy aina aloittaa:D Ja kiitos kommentista!:)

   Poista