keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Nostalgia-mekko

Syyskuun alussa sain uuden kummitytön, mistä riemastuneenä päätin heti ommella tyttöselle ihanan kesäisen mekon (jossa tuore ihmislapsi voisi sitten kesän tultua ihastuttaa vanhuksia kaikkialla). 

Sopivan ohjeen löysin blogeja katsellessani, sen nimikin on Itty Bitty Baby Dress. Niin söpöä! Ainoa ongelma oli, että mekon koko oli n. 3kk ikäiselle vauvalle. Eihän ihanaa kesämekkosta voi pitää keskellä talvea! Onneksi mekosta oli olemassa myös suurempi versio. Eikun ompelemaan!

Mekon valmistuttua totesin, että se on iso. Ihan liian iso n.9kk ikäiselle. Tässä vaiheessa tarkistin suurennetun version koon ja huomasin, että se oli tarkoitettu n. 3-vuotiaalle. Darn. Hetken harmituksen jälkeen totesin, että onneksi pienillä tytöillä on tapana kasvaa. Ja ehkä seuraavalla kerralla luen ohjetta hieman tarkemmin...
Vilman mekko

Alunperin mekosta ei pitänyt tulla ihan näin "Amerikka vuonna 1952", mutta jotenkin se silti miellyttää silmääni. Enkä voi lakata ihailemasta noita helmarypytyksiä, jollaisia yritin tässä ensimmäistä kertaa. Ai että!

Vilman mekko 2

Vyötärön kukkatsydeemiin katsoin ohjetta jostakin kirjaston kirjasta. Tykkään siitä!

Vilman mekko 3


Mekon olkaimet kiinnitetään vain solmimalla, mikä on mielestäni aika innovatiivista. Silloin mekon voi säätää juuri kyseiselle hurmaaja-lapselle sopivaksi. Toistaiseksi mekko nyt siis koristaa kirjahyllyäni, mutta siirtyy sitten jossain vaiheessa kummitytön kaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti