sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Synttärilahjomuksia 1-vuotiaalle

Lauantaina juhlittiin 1-vuotiaan kummityttöni synttäreitä. Olin jo kauan sitten bongannut Sömnadsmagasin-lehdestä (1/2012) söpön haalarin, jonka halusin kummitytölle ommella. Sattumalta onnistuin hankkimaan FB:n kangashamstereista myös sitä samaa lintukangasta, jota lehdessäkin oli käytetty. Söpöyttä!

kuva 651

kuva 654

Tämä on ensimmäinen vaate, jonka olen ommellut trikookankaasta. Jonkun verran aikaa menikin ohjeen ja työvaiheiden pohdiskeluun sekä ommelten säätämiseen. Ihan liian paljon aikaa tuhraantui kaksoisneulan kanssa säätämiseen enkä silti ikinä saanut ommelta siistiksi (vaikka jouduin siinä välissä vielä hankkimaan uuden puolakotelonkin...). Lopulta luovutin ja ompelin kauluksen tavallisella neulalla ja hihansuut kolmiaskel-siksakilla.Olen tyytyväinen!

kuva 652

Haara-osa on kiinni neppareilla vaipanvaihdon helpottamiseksi. Tämä tuonee erityisesti iloa kummitytön isälle, jonka mielestä "nepparit ovat paholaisen keksintö". Iloa se toi myös minulle, koska Prymin nepparipihtien käyttäminen on vaan niin todella hauskaa! 

kuva 653

Samaan pakettiin haalarin kanssa pääsi neuletakki, jota olen pikkuhiljaa neulonut jo jonkin aikaa. Siitä tuli ihana, vaikka raidat tarkoittavatkin miljoonaa pääteltävää langanpäätä. Langat olen värjännyt itse, kun olemme parin ystävän kanssa viettäneet kasvivärjäysviikonloppuja (ystävät ovat kummitytön äiti ja toinen kummitäti). Keltainen on värjätty kanervalla, vihreänruskea sipulilla ja punainen krapilla. Luonnonvärit hehkuvat upeasti syysvalossa ja sopivat loistavasti yhteen kummitytön punertavien hiusten kanssa.

kuva 646

Kuvassa neuletakkia esittelee synttärinalle, jolla on sama vaatekoko kuin kummitytöllä :)
Lisätietoja neuletakista Ravelryssä.

4 kommenttia: