maanantai 10. syyskuuta 2012

Tilkkutäkki!

Jesjesjesjes! Vihdoin sain valmiiksi elämäni ensimmäisen tilkkutäkin! Se on lojunut melkein valmiina jo hyvän aikaa, reunuksen ompeleminen käsin nurjalle puolelle ei jostain syystä oikein inspannut kesähelteillä...

kuva 071

Olen tästä kyllä aika ylpeä, vaikka siinä onkin ruttunsa ja virheensä. Mutta eikös jotain parannettavaa pidä jättää seuraavalle kerralle? Ja voin kuvitella, että täkkiin on aika makoisaa kääriytyä talven pakkasiltoina. 

kuva 072

Muutamia faktoja täkistä... kokoa sillä on n.220 x 170cm eli riittää hyvin parisängyn peitoksi. Kaikki kankaat ovat Eurokankaan puuvilloja, mutta ainoastaan taustakangas on ostettu juuri täkkiä varten. Välissä on keskipaksua vanua (EK:sta).

kuva 074

Ohje löytyi lehdestä Quilt Almanac 2012 nimellä First Blush. Lehdessä se oli merkitty aloittelijalle sopivaksi ja ohjeet olivatkin hyvin selkeät (mikä on kyllä ylipäänsä tyypillistä englanninkielisille lehdille).

Seuraavaksi haluaisin tehdä hiukan erityyppisen tilkkutäkin...ehkä sellaisen jossa käytetään applikaatioita. Tilkkuilu on niin ihanan vapaata ja luovaa puuhaa! 

8 kommenttia:

 1. voi miten upea! nyt harmittaa etten tilkkuile, aikaa on liian vähän kaikkeen! :D

  VastaaPoista
 2. aivan ihana peitto! kun joskus itsekin saisi jotain tälläistä aikaiseksi.. tähän asti tyytynyt vaan ihailemaan:)

  VastaaPoista
 3. Upea, todella upea!
  Työtä tuos on ollut :D, et sitte aloittanut helpoimmasta päästä :D. Ja tottakai ruttuja pitää olla onhan se käsin ja rakkaudella tehty!

  VastaaPoista
 4. Wau, miten hieno peitto! Siinä on varmasti ollut iso työ!

  VastaaPoista
 5. Onpa valtavan kaunis! Kunpa itsekin jaksaisin/ehtisin/viitisisin/osaisin tehdä tuollaisen! Ei kyllä uskoisi aloittelijan tekemäksi, kun kuvista en ennen tekstin lukemista mitään ryppyjä huomannut :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kommenteista! Ne toivat hymyn huulille <3

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana tilkkupeitto! Hyvin sopii nuo värit toisiinsa.

  VastaaPoista